Clicky-Web-Analytics-praćenje-posjeta

Iako većina korisnika koristi isključivo Google Analytics alat za praćenje posjeta na web stranicama, postoji i nekoliko solidnih alternativa. Jedna od takvih je i Clicky Web Analytics.

Ovaj alat omogućava praćenje i analizu podataka u stvarnom vremenu, podatke o ključnim riječima koje se koriste, ponašanje posjetitelja na web stranici, kao i izvore prometa.

Clicky Web Analytics Vam mogu mnogo toga prikazati o posjetiteljima  na web stranici, uključujući ključnu riječ preko koje je korisnik došao na web stranicu, koje je stranice posjetio, koliko je ukupno vremena proveo na stranici, IP adresu posjetitelja, grad i državu iz koje posjetitelj dolazi i još par korisnih informacija.

Istovremeno testirajući Clicky Web Analytics i Google Analytics  primijetili smo manje odstupanje u  podacima o posjetima (oko 5%).

Za lakši pregled ovih podataka dostupna je i ekstenzija za Google Chrome web preglednik preko koje se lako može vidjeti  ukupan broj posjeta u jednom danu i detaljan prikaz zadnjih 5 posjeta.