U ovom trenutku WordPress je uvjerljivo najpopularnija CMS platforma s udjelom od čak 60 %. Usporedbe radi najveći rivali imaju mnogo manji udio – na drugom mjestu se nalazi Joomla s udjelom od 6.3%, dok je na trećem mjestu Drupal (4.4%).

Ovi podaci objavljeni su na W3Techs stranici koja u stvarnom vremenu prikuplja informacije s 10 milijuna najpopularnijih stranica prema Alexa rangu.

Na njihovom grafikonu je također vidljivo da više od pola (50.2%) web stranica ne koristi nikakav CMS sustav, pa razmjerno tome WordPress pogoni 30% ukupnog broja internetskih stranica. Od 1. veljače ova platforma pogoni 1800 novih stranica, dok na drugom mjestu Squarespace  njih 354.

Ovaj open source projekt će uskoro proslaviti 15 godina postojanja, a od tada su se razvile dvije verzije – WordPress.org i WordPress.com. U praksi se WordPress.org koristi za izradu web projekata, dok WordPress.com koriste uglavnom bloggeri s obzirom na svoja ograničenja.

S obzirom na ogromnu zajednicu programera koji konstantno razvijaju nove teme i dodatke, a i veliki broj korisnika, nema sumnje da će WordPress biti broj 1 još duži niz godina. I sam veliki Google ove godine zapošljava veći broj programera koji bi trebali olakšati da korisnici lakše integriraju Googleove usluge na ovu platformu.