Google su uvijek brinuo za sigurnost svojih korisnika, a sigurno ste koristeći ovu tražilicu i Google Chrome web preglednik naletjeli na crveni ekran na kojem piše da posjećivanje te stranice može naštetiti vašem računalu.

Google sada u sklopu svoje transparentnog izvještaja će vam omogućiti da vidite zašto je određena stranica i blokirana. Putem alata za provjeru sigurnog pregledavanja kojeg možete naći na ovoj stranci možete provjeriti da li je određena stranica sigurna ili ne i ako nije razlog zbog kojeg može nauditi vašem računalu.

Google transparentnost

Primjerice ako u alat unesete neke od popularnih torrent siteova onda će vas Google upozoriti da takve stranice preusmjeravaju posjetitelje na opasne web-lokacije koje instaliraju zlonamjerni softver na njihova računala i web adresu preusmjeravanja, kao i datum zadnje provjere.

Vlasnici takvih stranica će u Search konzoli i Google Analytics dobiti obavijest da postoje sigurnosnih problem na njihovoj stranici i dobiti će upute kako te probleme ukloniti u centru za pomoć. Čim se problemi uklone potrebno je obavijestiti Google o poduzetim radnjama u Search konzoli kako bi zatražili ponovnu provjeru stranice.