Google je na svom službenom blogu potvrdio kako će „tweetove“ se od sada ponovo početi prikazivati u rezultatima pretraživanja no trenutno samo u Google pretrazi na mobilnim uređajima.

Znači sada ćete moći pretraživati određene Twitter račune, „tweetove“  ili „hashtagove“ bez da otvorite mobilnu aplikaciju za ovu društvenu mrežu ili posjetite je putem web preglednika na svom mobilnom uređaju.

Na ovaj način Google će prikazivati razne informacije u stvarnom vremenu ovisno o tome što se trenutno događa u svijetu. Naravno, ti „tweetovi“  se moraju uzeti s dozom opreza s obzirom da ne moraju biti točni.

google-tweet-pretazivanje

Twitter je poznat po tome što se putem njega mogu brzo otkriti razne informacije o događajima u stvarnom vremenu, a trenutno ima oko 300 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta.

Mogućnost pretraživanja „tweetova“ putem Googlea će se postupno uvesti i to prvo na Android i iOS operativnim sustavima kada se pretražuje putem Google.com stranice na engleskom jeziku. Ekipa iz Google je također najavila kako će ova značajka biti uskoro dostupna na dekstopu i na ostalim jezicima.

Sličan dogovor su ove dvije tvrtke postigle 2009. godine, no dolaskom Google+ društvene mreže tijekom 2011. Google je prestao prikazivati „tweetove“ u svojim SERP-ovima.