Google Authorship projekt koji je pokrenut u lipnju 2011 godine, a služio je za identifikaciju autora putem Google+ društvene mreže. Ukoliko bi autor povezao svoj Google+ profil s web stranicom, na stranici pretraživanja bi se pojavljivala ime i prezime autora, njegova slika i poveznica na njegov profil na ovoj društvenoj mreži. Google-autorship-logo Početkom ljeta Google je odlučio ne prikazivati više slike autora, već samo ime i prezime i poveznicu na Google+ profil. Tada je iz Googlea stigla vijest da su se na ovaj korak odlučili kako bi stranica pretraživanja bila preglednija i kako slike autora nemaju veliki utjecaj na CTR pojedinog članka.

Prije nekoliko dana  John Mueller iz Googlea je na svom Google+ profilu objavio kako autorstvo više neće biti podržano od strane Googlea, prvenstveno zbog razloga što rijetki su odlučili koristiti ovu uslugu. Tijekom 2012. godine oko 30 % blogova je uključivalo oznaku autora.

Kako bi rezulati pretrage bili u budućnosti što točniji, Google preporučuje korištenje strukturalnih oznaka na stranici poput schema.org oznaka. Na ovaj način web pretraživači mogu bolje razumjeti sadržaj i formu stranice i na taj način prikazati strukturirane podatke u rezultatima pretrage poput ocjena, recepata ili raznih događaja.