Prije 7 godina Google je uveo Instant Search značajku koja je omogućavala da vidite rezultate pretrage za vrijeme upisivanja upita u tražilicu kako bi brže došli do željene stranice.

Ovakav brži način pretrage je bio dostupan putem desktopa, no ne i na mobilnim uređajima, a kako se trenutno preko 50 % pretraga vrši upravo putem mobitela Google je odlučio ukinuti Instant Search kako bi korisničko iskustvo bilo isto na svim uređajima.

Google pretraga na tabletu

Sada kada upisujete neki pojam u Google tražilicu više se neće automatski generirati rezultati pretraživanja ovisno o tome što upišete, već ćete rezultate dobiti pritiskom na tipku Enter ili klikom na gumb „Google pretraživanje“.

Googleom glasnogovornik je izjavio za Search Engine Land kako su predstavili Google Instant 2010. godine kako bi korisnicima omogućili što brži pronalazak tražene informacije, čak i ako nisu završili svoj upit do kraja.

Kako se sada mnogo više pretraga vrši putem pametnih telefona s drukčijim načinom unosa i prikaza rezultata pretrage tvrtka je odlučila ukloniti Google Instant kako bi pretraživanje bilo brže i fluidnije na svim uređajima.