Slika govori tisući riječi, a popularna društvena mreža Instagram je pravi dokaz za to. Korisnici putem Instagrama mogu dijeliti svoje fotografije ili kratke video zapise i dijeliti ih s svojim prijateljima na ovoj ali i drugim društvenim mrežama .

Krajem 2014. godine na Instagramu je bilo oko 300 milijuna korisnika, a njihov broj raste iz dana u dan, tako da ne čudi da sve više tvrtki ili pojedinaca su pronašli mogućnost reklamirati svoju djelatnost ili proizvod upravo ovdje.

Marketing na Instagramu

Ako napravite svoj poslovni profil na Instagramu, svoje fotografije i videa možete dijeliti i na Facebooku, Flickru, Tumblru i Foursquaru. Drugi korisnici mogu odabrati da prate što vi objavljujete na svom profilu, komentiraju vaše objave ili ih ponovno objavljuju. Na ovaj način potpuno besplatno možete promovirati vaš brand.

Savjeti za objavljivanje sadržaja

• Svakako koristite geo taggiranje i hashtagove (#) jer na taj način možete omogućiti korisnicima da vas lakše pronađu.
• Objavljujte sadržaje koji su vezani za vaš brand i koji će zainteresirati potencijale klijente da vas pronađu i obrate vam se.
• Uz opis profila svakako unesite web adresu vaše tvrtke ili djelatnosti.
• Dijelite sadržaje drugih korisnika
• „Lajkajte“ fotografije drugih korisnika i za uzvrat će oni početi pratiti vas. Svakako pratite sve korisnike prate i vas.

Dakle ovo su neke osnove za oglašavanje putem Instagrama. Imajte na umu da za korištenje ovog servisa potrebno je imati pametni telefon ili tablet i trenutno nije podržano objavljivanje sadržaja s računala. Instagram za iOS možete preuzeti s Appleovog iTunes storea, a za Android s Google Playa.