Osim web stranice za uspješno promoviranje branda, tvrtke ili usluge  potrebno je voditi i marketinšku kampanju na društvenim mrežama. Trenutno rijetke  tvrtke i pojedinci su razvili ovakav način komunikacije s svojim klijentima, a kako bi izbjegli ovakve greške u budućnosti potrebno je imati marketinške aktivnosti na raznim društvenim mrežama i te profile integrirati na samu web stranicu.

Načini povezivanja

Prva i možda najbitnija stavka je povezivanje društvenih mreža s web stranicom putem poveznica. Te poveznice možda ne moraju biti velike, no svakako moraju biti lako uočljive s prepoznatljivim logotipom društvene mreže.

Prilikom pozicioniranja ovakvih poveznica, dobro je da se na svim stranicama poveznice pojavljuju na istom mjestu, pa je najbolje integrirati ih u samu navigacijsku traku ili bočni izbornik.

Neke društvene mreže poput Facebooka i Twittera nude mogućnost prikaza svoga sadržaja putem okvira koji se mogu integrirati na web stranicu. Na ovaj način posjetitelji  web stranice lako mogu doći do informacija i sadržaja koji se objavljuje na društvenim mrežama.

Odabir društvenih mreža

Prilikom odabira društvenih mreža svakako treba odabrati one društvene mreže s kojih možete privući najviše korisnika. Najbitnija je Facebook stranica za djelatnosti  jer trenutno preko 1.5 milijuna korisnika u Hrvatskoj koristi ovu društvenu mrežu.  U zadnje vrijeme i druge društvene mreže postaju sve popularnije hrvatskim korisnicima, prije svega Google+ i Twitter, tako da bi bilo dobro sadržaje objavljivati i na tim mrežama.