Iako trend Internet stranice za vjenčanja postoji već dulje vrijeme, kod nas se tek nedavno počela koristiti takva vrsta pozivnica, zahvalnica, obavijesti o samom vjenčanju kao i dijeljenja slika i video zapisa nakon vjenčanja putem Interneta.

Uz Internet pozivnice još se uvijek šalju i one klasične u omotnicama, ne samo zbog tradicije već i zbog praktičnosti (nisu svi korisnici Interneta).

Novi trend: Internet stranica Vašeg vjenčanja

Ako izuzmemo takvu vrstu praktičnosti, pozivanje putem interneta je praktičnije, maštovitije jer je par u mogućnosti birati izgled i sadržaj koji nije na statičnom komadu papira , na lak i brz način je moguće podijeliti obavijesti kao što su ruta vjenčanja putem Google mapa i teksta, te postaviti odbrojavanje do dana vjenčanja.

To nije samo pozivnica, već i zahvalnica nakon što vjenčanje završi te se preko nje jednostavno  mogu podijeliti slike i video zapisi. Ovakva stranica se može koristiti i kao blog u kojem mladenci pišu o tijeku priprema za taj dan i sve što im se u međuvremenu događa vezano uz pripreme za vjenčanje.

Ovakve stranice se u pravilu ne prijavljuju na web pretraživače i ako stranka želi, moguće ju je zaštiti šifrom koja se šalje uzvanicima, kako bi zaštitili privatnost.