Finalna verzija WordPressa 4.3 je dostupna za preuzimanje. Prema prvim podacima u dva dana nakon izlaska nova verzija je preuzeta preko 1.6 milijuna puta.

Ukoliko niste postavili da se CMS sustav sam ažurira automatski u vašem cPanelu, onda je potrebno ručno ažurirati WordPress CMS iz administracijskog dijela stranice. Preporučamo da se prije ažuriranja napravi backup instalacije i baze podataka.

Što je novo u WordPressu 4.3?

Najveća novina u WordPressu 4.3 je novi alat za generiranje lozinki koji generira mnogo sigurnije lozinke. Novina je da kada se resetira lozinka ona više neće stizati direktno na email korisnika, već će na email doći poveznica putem koje će korisnik moći resetirati lozinku.
Ove dvije značajke bi trebale povećati sigurnost sustava s obzirom na brojne napade na WordPress instalacije, navodi Wpbeginner.

Od ostalih novina valja izdvojiti mogućnost postavljanja favicona direktno iz postavki sitea, pa više nije potrebno istu uploadati putem ftp-a ili koristiti posebni dodatak za ovu namjenu. Dodana je i opcija „Prilagodi“ za prilagođavanje tema na samu gornju traku. I sam WordPress uređivač je poboljšan te sada možete koristiti razne prečace za kreiranja naslova ili lista.

wordpress 4.3 prečaci
I za kraj sada su komentari na stranicama po defaultu isključeni. Inače, naziv nove WordPress verzije je “Billie” po popularnoj jazz pjevačici Billie Holiday.

Novu verziju možete preuzeti s WordPress.org stranice.