Promocija apartmana putem interneta se ne treba isključivo sastojati od prikaza smještajnih jedinica, već bi ona izgledom i sadržajem trebala biti dobro marketinški osmišljena kako bi privukla goste.
Kada je u pitanju osmišljavanje dobre Internet promocije apartmana prije svega treba uzet u obzir kakav tip gostiju se želi privući i još važnije kakvi su njihovi interesi, te što im u skladu s njihovim interesima možemo ponuditi. Osim smještaja, naravno.

Manja i mirnija mjesta uglavnom biraju gosti željni odmora i opuštanja, dobre hrane, pića i netaknute prirode. To su pretežno obitelji s djecom te stariji gosti.

Internet promociju s obzirom na interes gostiju treba napraviti privlačnom takvom tipu ljudi izgledom u smislu da pruža opuštajući i hedonistički efekt na posjetioca. Treba istaknuti prirodu, plažu, more, te gastronomsku ponudu tog kraja. Uz sve to je poželjno i ponuditi poneki zabavni ili kulturni događaj u mjestu ili obližnjem gradu, te izlete.

 

brela

Gradovi privlače drugačiju vrstu gostiju, pa se tome također treba prilagoditi. Primjerice, grad Split je zbog svog položaja postao odredište mladih avanturista, te gostiju željnih kulturnih sadržaja i noćnih izlazaka. Samim time, uz ljepote grada i smještaja dobro je istaknuti rafting, canyoning i ostale aktivnosti na Cetini, ronjenje s ronilačkom opremom, muzeje, festivale i sl,…  Kod urbanijih sredina važno je i istaknuti mogućnost izleta na neku mirniju plažu ili otok.

Koje su najveće prednosti Vašeg mjesta? U čemu biste Vi najviše uživali da se prvi put nađete u mjestu gdje se nalazi smještaj?