Google je danas uveo još jedan alat koji bi trebao pomoći webmasterima ali i vlasnicima web stranice da testiraju brzinu učitavanja stranice kojeg se može naći na adresi testmysite.thinkwithgoogle.com. Sve što je potrebno je upisati URL adresu stranice koju želite podvrgnuti testovima.

Ovaj alat testira performanse web stranice  prvenstveno na mobilnim uređajima ali  i desktopu, a nakon testiranja biti će prikazani rezultati koliko je stranica optimizirana za mobilne uređaje odnosno mobile frindly i koliko je potrebno vremena da se stranica učita na desktopu odnosno mobilnom uređaju.

Rezultati su prikazani u brojevima od 0 do 100, a Google nudi i rješenja što je sve potrebno popraviti kako bi iskustvo korisnika bilo što bolje.

Ovo je inače samo jedan u alata koje je razvio Google u svrhu poboljšanja izvedbe web stranica na raznim uređajima. Već smo i do sada mogli koristiti Pagespeed Insights i Test prilagođenosti mobilnim uređajima, dok novi alat objedinjuje rezultate ova dva testa i ima mogućnost slanja rezultata putem maila.