Nakon što je Facebook već nekoliko puta ispremiješao svoje algoritme koji određuju koji će se postovi pojaviti u newsfeedu, istu stvar testira i Twitter.

Trenutno se na ovoj društvenoj mreži prikazuju tweetovi od novijima prema starijima, bez obzira na to tko ih je objavio. Međutim, Buzzfeed navodi kako će Twitter uskoro uvesti novi način sortiranja tweetova prema vlastitom algoritmu koji bi trebao prikazivati tweetove koji će se najviše svidjeti korisnicima.

U ovom trenutku nije poznato hoće li ovakav način prikaza novih objava biti po defaultu ili će svaki korisnik moći odabrati način sortiranja cvrkuta.

Twitter logotip

Twitter već neko vrijeme radi na ovom algoritmu i čak je ova značajka dostupna manjem broju testnih korisnika i za pretpostaviti je da bi u idućih nekoliko dana ili tjedana trebala biti omogućena svim korisnicima ove društvene mreže.

Istovremeno brojni korisnici Twittera već negoduju zbog ove promjene jer smatraju da bi svi tweetovi trebali vrijediti jednako i kako je jedan od glavnih razloga korištenja servisa upravo komunikacija u stvarnom vremenu.