Oglašavanje smještaja

U 2012. Hrvatsku je posjetilo 8 % više gostiju nego godinu prije, a s obzirom na trenutnu krizu u svijetu, većina gostiju se odlučuje na privatni smještaj. Prema nekim predviđanjima, i ove godine očekuje se rast broja noćenja.

S obzirom da sezona u Hrvatskoj traje kratko, svega dva mjeseca, vremena za oglašavanje je premalo i potrebno je već sada krenuti u oglašavanje. Najisplativiji način oglašavanja je putem interneta, jer upravo je to način putem kojeg strani turisti sve više rezerviraju smještaj.

Oglašavanje smještaja na internetu

Osim oglašavanja po raznim web katalozima za promoviranje smještaja, u posljednje vrijeme sve više vlasnika apartmana se odlučilo na izradu vlastite web stranice, putem koje opširno na većem broju jezika mogu upoznati potencijalne klijente s svojom ponudom. Uz to apartman ostavlja bolji dojam ukoliko uz oglas na web katalogu posjeduje i link na vlastitu stranicu.

Prilikom izrade te vrste stranica potrebno je odabrati prave fotografije turističkog mjesta i smještajne jedinice kako bi privukli potencijalne klijente. Klijentima su važni i dodatni turistički i zabavni sadržaji u vašem mjestu i udaljenosti od njih, kao što su turističke znamenitosti, plaže, caffe-barovi, restorani, ljekarne, dućana, autobusnih stajališta, zračnih i trajektnih luka i sl. – dakle svega onoga što upotpunjuje turističku ponudu.

Naravno takva Internet stranica bi trebala sadržavati i sve podatke vezane za samu smještajnu jedincu kao što su: broj ležajeva, kvadratura, mogućnost korištenja kupaonice ili kuhinje, opremljenost apartmana s kućanskih aparatima, kao i o dodatnim uslugama kod  samog domaćina. Na samoj stranici bi obvezno trebao biti cjenik vaših usluga, kao i karta kako bi vas turisti mogli pronaći.