“Mali Macchiato” je  lifestyle portal koji se bavi širokim rasponom tema kao što su moda, trendovi, umjetnost, zabava, putovanja, zdravlje i ljepota. Portal je osmišljen kao mjesto gdje posjetitelji mogu pronaći inspiraciju, informacije i savjete o raznim aspektima svakodnevnog života.

Jedan od glavnih fokusa portala su članci o modi i trendovima. Ovdje možete pronaći savjete o odijevanju, kombiniranju odjeće, odabiru pravih modnih dodataka i praćenju najnovijih modnih trendova. S obzirom na raznolikost tema, portal ima za cilj biti relevantan za široku publiku svih dobnih skupina i ukusa.

Uz modu, portal se također bavi umjetnošću i zabavom. Tu možete naći članke o aktualnim kulturnim događanjima, umjetničkim izložbama, koncertima i drugim događajima koji se tiču umjetnosti i zabave. Također, portal pruža i informacije o putovanjima, preporučuje destinacije, daje savjete za putovanja i dijeli iskustva putovanja.

Zdravlje i ljepota su također bitne komponente portala. Posjetitelji mogu čitati članke o njezi kože i kose, make-up trendovima, savjetima za održavanje zdravog načina života i tjelesne kondicije te raznim fitness rutinama. Cilj je educirati čitatelje o važnosti brige o svom zdravlju i izgledu.

“Mali Macchiato” temelji se na WordPress platformi, koja omogućava jednostavno upravljanje sadržajem i omogućava brzu objavu novih članaka i informacija. Portal koristi Google AdSense za monetizaciju, što znači da prikazuje oglase relevantne za sadržaj i ciljanu publiku. Ovaj model monetizacije omogućava vlasnicima portala da generiraju prihod na temelju broja posjetitelja i klikova na oglase.

Tehnologije: WordPress CMS, responzivni web dizajn, PHP, HTML