Prilikom SEO optimiziranja stranica proizvoda (product pagea) unutar web trgovine treba obratiti pozornost na iste stvari kao i kod optimiziranja klasične web stranice.

Osnovna SEO optimizacija

Naslov stranice proizvoda – naslov stranice proizvoda bi trebao imati do 70-ak znakova, a poželjno je da sadrži i naziv proizvođača, pogotovo ako se radi o nekom poznatijem brandu.

Opis proizvoda – poželjno je dodati SEO vlastiti opis proizvoda do 130 znakova, kako Google ne bi automatski generirao nebitan opis iz samog sadržaja (npr. specifikacija). Iako Google ne garantira da će se baš ovaj opis prikazati u rezultatima pretege, ukoliko je pravilno napisan, postoje velike šanse da će se upravo ručno uneseni opis proizvoda i prikazati u SERP-ovima.

ALT tagovi na slikama – pravilno unešeni ALT tagovi na slikama bi također trebali pomoći prilikom rangiranja stranice proizvoda.

Napredna SEO optimizacija

Dodavanje Schema.org/Product oznake

Schema.org oznake pomažu web pretraživačima da lakše prepoznaju sadržaj koji se nalazi na određenoj stranici. Pravilno strukturirano označavanje je svakako nešto na što trebate pripaziti ne samo kod stranica proizvoda, već i na svim ostalim stranicama na kojima se može primijeniti neka od Schema.org oznaka.

Schema.org/Product označava web pretraživačima da se radi o proizvodu, a Google primjerice u rezultate pretrage stavlja zvjezdice s prosječnom ocjenom recenzija proizvoda, cijenu proizvoda i stanju na zalihama.

Ovaj alat bi vam trebao pomoći za kreiranje Schema.org/Product oznake.

Open Graph Product tagovi i Twitter kartice proizvoda se koriste prilikom dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama iako ne utječu direktno na SEO i ranking vaše stranice.

Ove oznake olakšavaju društvenim mrežama prepoznavanje da se radi o proizvodu. Open Graph oznake koriste se na Facebooku i Pinterest), a Twitter kartice proizvoda naravno na Twitteru i služe da bi društvene mreže prikazali informativane isječke za proizvode.

Kako bi vaša web trgovina imala što više posjetitelja i samim time bolju prodaja svakako unesite sve gore navedene oznake i na vaše stranice proizvoda.