Svaka web stranica osim kvalitetnog dizajna i korisničkog iskustva mora imati i kvalitetan sadržaj. Već smo pisali da je sadržaj najbitniji dio svake web stranice, pa tako i vaše, no kako ga napisati? Evo koje bi sadržaje trebali imati na svojoj internet stranici.

Početna stranica

Naslovna ili početna stranica bi trebala sadržavati sve izvatke s kratkim opisom što se može naći na ostalim „unutarnjim“ stranicama. Na njoj bi trebalo pisati i naziv vaše tvrtke, čime se bavite ili kratke informacije o proizvodima ili uslugama koje imate u ponudi.

O nama

O nama sekcija bi trebala sadržavati opširnije informacije s čime se sve tvrtka bavi i tko stoji iza nje. Tu se može staviti još i misija i vizija tvrtke, a možete spomenuti i vaše reference ukoliko nemate posebnu stranicu za tu namjenu. Ako se radi o web stranicama s manje sadržaja, onda ova „O nama“ stranica može zamijeniti i samu početnu stranicu.

Proizvodi ili usluge

Ukoliko se radi o web trgovini naravno da ćete imati i zasebnu sekciju s svim vašim proizvodima podijeljenih po kategorijama. Kod web trgovina je važno napisati i sve uvjete korištenja, načine plaćanja, informacije o garanciji, dostavi i slično. Svaki proizvod bi trebao imati i nekoliko redaka s opisom.

Ukoliko se ne bavite prodajom već uslugama, tada bi trebala postojati jedna stranica na kojoj su detaljno opisane sve vaše usluge. Ovisno o količini sadržaja i ako u ponudi imate više usluga i ovdje možete usluge raspodijeliti na više stranica ako smatrate da bi to olakšalo posjetiteljima da pronađu onu informaciju koju traže.

Kontakti i podnožje (“footer”)

Kontakti stranica bi trebala sadržavati brojeve telefona, mobitela, email adresu. Osim navedenog na nju je dobro postaviti i Google kartu i kontakt formular putem kojeg posjetitelji stranice jednostavno mogu poslati upit.

U podnožju stranice „footeru“ se također mogu staviti kontakt informacije kao i poveznice na najvažnije stranice.

I za kraj imajte na umu da sadržaj stranice pišete za posjetitelje. Ne koristite previše stručnih pojmova ako smatrate da to mnogi ne bi mogli razumjeti.