Svaka web stranica osim kvalitetnog dizajna i korisničkog iskustva mora imati i kvalitetan sadržaj. Već smo pisali da je sadržaj najbitniji dio svake web stranice, pa tako i vaše, no kako ga napisati? Kvalitetan sadržaj ključan je element uspješne web stranice. Pruža informacije posjetiteljima, potiče ih na akciju i poboljšava SEO.

Prije nego počnete pisati, morate razumjeti za koga pišete. Definirajte svoju ciljnu publiku kako biste mogli prilagoditi stil i ton pisanja njihovim potrebama i interesima. Provjerite koje su ključne riječi bitne vašu web stranicu. Koristite te ključne riječi u sadržaju kako bi vam pomogle da poboljšate vidljivost na web pretraživačima.

Evo koje bi sadržaje trebali imati na svojoj internet stranici:

Početna stranica

Ovo je prva stranica koju posjetitelji vide kada pristupe vašoj web lokaciji. Ona treba biti kao portal s kojeg se može pristupiti na sve ostale bitne pod-stranice na vašem siteu.  Trebala bi pružiti općenite informacije o vašem poslovanju ili sadržaju web stranice i privući posjetitelje da istraže dalje. Naslovna ili početna stranica treba sadržavati sve izvatke s kratkim opisom što se može naći na ostalim unutarnjim stranicama. Na njoj bi trebalo pisati i naziv vaše tvrtke, čime se bavite ili kratke informacije o proizvodima ili uslugama koje imate u ponudi.

O nama

O nama sekcija bi trebala sadržavati opširnije informacije s čime se sve tvrtka bavi i tko stoji iza nje. Ona bi trebala pružiti detaljnije informacije o vama, vašem timu, vašoj tvrtki ili organizaciji. Ispišite kratku priču o vašem poduzeću, kada je osnovano i što ga čini posebnim.

Tu se može staviti još i misija i vizija tvrtke, a možete spomenuti i vaše reference ukoliko nemate posebnu stranicu za tu namjenu. Na “O nama” stranici možete staviti i detalje o vašem timu –  predstavite ključne članove tima i njihove uloge, kao i vrijednosti – navedite vrijednosti koje vaša tvrtka promiče.

Proizvodi ili usluge

Ukoliko se radi o web trgovini naravno da ćete imati i zasebnu sekciju s svim vašim proizvodima podijeljenih po kategorijama. Kod web trgovina je važno napisati i sve uvjete korištenja, načine plaćanja, informacije o garanciji, dostavi i slično. Svaki proizvod bi trebao imati i nekoliko redaka s opisom.

Ukoliko se ne bavite prodajom već uslugama, tada bi trebala postojati jedna stranica na kojoj su detaljno opisane sve vaše usluge. Ovisno o količini sadržaja i ako u ponudi imate više usluga i ovdje možete usluge raspodijeliti na više stranica ako smatrate da bi to olakšalo posjetiteljima da pronađu onu informaciju koju traže.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Ova stranica može sadržavati odgovore na najčešća pitanja koja posjetitelji imaju o vama, vašim proizvodima ili uslugama. Ovo može smanjiti broj upita i pružiti posjetiteljima brze odgovore na uobičajene nedoumice.

Uvjeti korištenja i politika privatnosti

Ako prikupljate osobne podatke ili pružate usluge, važno je imati stranicu koja opisuje vaše uvjete korištenja i politiku privatnosti. Ovo pomaže u izgradnji povjerenja i jasnoće s posjetiteljima.

Kontakti i podnožje (“footer”)

Kontakti stranica bi trebala sadržavati brojeve telefona, mobitela, email adresu. Osim navedenog na nju je dobro postaviti i Google kartu i kontakt formular putem kojeg posjetitelji stranice jednostavno mogu poslati upit.

U podnožju stranice „footeru“ se također mogu staviti kontakt informacije kao i poveznice na najvažnije stranice.

I za kraj imajte na umu da sadržaj stranice pišete za posjetitelje. Ne koristite previše stručnih pojmova ako smatrate da to mnogi ne bi mogli razumjeti.