Web stranica je bitan aspekt svakog poslovanja. Web dizajn zapravo pomaže SEO optimizaciji na mnoge načine. Mnogi griješe kada pretpostavljaju da se SEO odnosi samo na ključne riječi. Ključne riječi jesu važne, ali  su Googleovi algoritmi puno pametniji od toga. Web dizajn, korisničko iskustvo, onsite i offsite SEO optimizacija igraju značajnu ulogu u interakciji vaše web stranice s web tražilicama.

Bilo koja strategija digitalnog marketinga nije potpuna bez ovih komponenti. Google preferira UI/UX dizajn web stranica. Vrlo je važno imati dobar web dizajn koji omogućava kretanje kako posjetiteljima tako i tražilicama kroz vašu web lokaciju.

U slučaju da razmišljate o razvoju web stranice ili redizajnu svoje web stranice, evo nekoliko savjeta našeg tima za web dizajn koji će vam pomoći da bolje dizajnirate svoju web stranicu.

Jednostavna navigacija

Jednostavna navigacija pomaže korisnicima da ostanu na vašoj web stranici i izvrše potrebne radnje bez ikakvih problema. Ako je navigacije prekomplicirana mnogi korisnici bi mogli odmah napustiti taj website.

Stoga je važno imati  atraktivan dizajn web stranice i jednostavnu navigaciju. Također, provjerite je li vaša web stranica informativna. U konačnici, arhitektura navigacije važna je i za korisnike i za tražilice.

Privlačenje ciljanih kupca

Privlačenje ciljanog prometa je važno, no jesu li to vaši potencijalni kupci? Kada dizajnirate web stranice prilagođene SEO-u, vaši će posjetitelji najvjerojatnije postati kupci i komunicirati o vašem brendu sa svojim prijateljima i poznanicima. Potrebno je privući potencijalne kupce koji su zainteresirani za vaše proizvode ili usluge. Kada dizajnirate svoju web stranicu, morate uzeti u obzir svoju ciljanu publiku i prilagoditi svoj dizajn kako bi privukao tu publiku.

Obično značajke dizajna, elementi stila, slike, widgeti i tekstovi privlače ciljane kupce. Na mnogim besplatnim platformama za izradu web stranice neke od ovih značajki nisu podržane. Zbog toga je ključna suradnja s profesionalnom tvrtkom za web dizajn. Također, redovito održavanje dizajna vaše web stranice neophodno je kako bi bila živa i aktivna. Uključivanje ovih značajki u vaš dizajn pomoći će u stvaranju privlačne web stranice koja privlači ciljano tržište.

Besplatne platforme za izradu web stranica poput Wixa mogu biti ograničene u podršci za neke od ovih ključnih značajki dizajna, zbog čega je suradnja s profesionalnom tvrtkom za web dizajn vrlo važna. Stručnjaci vam pomoći da dizajnirate web stranicu koja je prilagođena vašoj ciljanoj publici, ima profesionalni izgled i funkcionalnost te uključuje ključne značajke dizajna koje privlače ciljane kupce.

Redovitim ažuriranjem sadržaja pomoći će u održavanju interesa posjetitelja i potencijalnih kupaca na vašoj web lokaciji, što može dovesti do većeg broja  konverzije, a samim time i boljeg poslovanja.

Važna je i brzina web stranice

Dodatnim sekundama koje su potrebne stranici za učitavanje možete izgubiti potencijalnog kupca. Čak je i Google naznačio brzinu stranice kao jedan od važnih signala koje njegov algoritam koristi za rangiranje web stranica. Stranice koje se dulje učitavaju obično imaju višu stopu napuštanja početne stranice i utječu na korisničko iskustvo. Stoga brzina stranice igra važnu ulogu u izradi web stranica.

Optimizirajte za konverzije

Privlačenje potencijalnog prometa na vašu web stranicu je važno, ali važno je pretvoriti te posjete u prodaju. Učinkovit dizajn mora voditi posjetitelja kroz web stranicu i navesti ga na napravi željenu radnju poput kupnje, zakazivanje termina ili ispunjavanja kontakt obrasca.

  • Jasno istaknite poziv na akciju (CTA) – na svakoj stranici web stranice mora biti jasan CTA koji privlači pažnju posjetitelja i poziva ih na akciju.
  • Olakšajte proces kupnje – proces kupnje mora biti jednostavan i intuitivan. Uklonite sve nepotrebne korake i informacije koje mogu ometati kupce u njihovoj odluci o kupnji.
  • Personalizirajte iskustvo – personalizacija sadržaja i ponuda na siteu može pomoći u povećanju konverzije tako što će se posjetitelji osjećati posebno i zainteresirano za vaš proizvod ili uslugu.
  • Testirajte i optimizirajte – testirajte različite verzije web stranice kako biste utvrdili koja verzija ima veću konverziju. A/B testiranje je uobičajena metoda za testiranje i optimizaciju web stranice.

Optimizacija za konverzije može pomoći u povećanju prodaje i uspjehu vašeg poslovanja. Stoga, slijedite ove savjete i redovito testirajte svoju web stranicu kako biste osigurali da je optimizirana za najbolje moguće rezultate.