Internet je već duže vrijeme prvo mjesto izvora informacija za mnoge ljude. Ukoliko sadržaj na web stranici posjetiteljima ne daje dovoljno informacija o onome što traže, oni će te informacije potražiti na drugim mjestima. Ukoliko im pružite odgovore na ono što ih zanima, oni će se iznova vraćati na stranicu.

Nekakva osnovna podjela sadržaja na web stranici bi bila tekst, slike, zvuk, kataloge i video animacije. Prve dvije stavke su svakako najbitnije stavke svake web stranice. I dok je do slika relativno lako doći, kod mnogih klijenata problem je bio što nisu imali dovoljno teksta.

Tekst

Kvalitetan tekst je vrlo bitan i za SEO optimizaciju. Tekst nikako ne smije biti prepisan s drugih stranica, već je potrebno napisati unikatan tekst koji čitateljima pruža sve informacije o vama, vašoj tvrtki i vašim proizvodima ili uslugama. Poanta je u tome da taj tekst zadovolji njihov upit pretraživanja i da se obrate upravo vama. Osim navedenog, važno je obratiti pozornost i na pravopis.

Članci, savjeti i upute su stavke koje će povećati interes posjetitelja i privući ih da se vrate opet. Svoj sadržaj ažurirajte redovito, jer to web stranicu čini svježom i zanimljivom, a i tražilice su uvijek u potrazi za novim sadržajem koji nudi sadrži korisne informacije za svoje posjetitelje.

Kada pišete sadržaj za svoju stranicu, koristite poznate riječi a ne žargon jer mnogi posjetitelji to neće razumjeti. Tekst neka bude razumljiv jer rijetki vole čitati izazovne i komplicirane tekstove. Stranica koja je bogata riječima je i prihvatljivija tražilicama i zato umjesto slika, koristite što više tekstualnih podataka, opisa i informacija, jer će na taj način i vaša web stranica biti posjećenija.

Tekst na web stranici predstavlja način komunikacije s publikom i ključan je za privlačenje, zadržavanje i angažiranje posjetitelja. Kvalitetan sadržaj pomaže u stvaranju povjerenja i utjecaja na odluke posjetitelja, a loš sadržaj može dovesti do njihovog brzog napuštanja web stranice.

Slike i animacije

Slike i animacije mogu učiniti web stranicu vizualno privlačnijom i zanimljivijom za posjetitelje. One mogu pomoći u privlačenju pozornosti posjetitelja i stvaranju dojma o profesionalnosti i kvaliteti web stranice. Na primjer, dijagrami, grafikoni i info grafike mogu se koristiti za prikazivanje složenih podataka na jednostavan i vizualno privlačan način.

Za slike na web stranici možete koristiti vlastite slike koje ste sami snimili ili vam je ustupio netko od poznanika, bestplano ih prezueti na servisima poput PixabayPikwizard ili ih kupiti primjerice na iStockphoto. Mnogi klijenti žele i animirani slide na početnoj stranici koji se može napraviti s nekoliko vaših slika i nekoliko redova teksta.

Važno je naglasiti da korištenje previše slika i animacija može usporiti brzinu učitavanja web stranice i negativno utjecati na korisničko iskustvo. Stoga je važno uravnotežiti upotrebu slika i animacija s drugim elementima web stranice kako bi se osiguralo optimalno korisničko iskustvo.

Video i zvučni sadržaji

Video i zvučni sadržaji na web stranici su važni jer mogu dodati još jedan sloj interakcije i vizualnog dojma koji poboljšavaju korisničko iskustvo. Oni mogu biti vrlo učinkoviti u prenošenju informacija na posjetitelje na način koji je vizualno privlačan i lako razumljiv.

Ukoliko vaš proizvod ili usluga imaju snimljeni videozapis, možete ga objaviti na servisima poput YouTubea i jednostavno ga ugraditi na vašu stranicu. Što se tiče zvučnih zapisa, njih bi trebali koristiti na stranicama bendova ili pjevača, jer na ostalim stranicama im jednostavno nije mjesto.

Katalozi

Ukoliko nemate vlastite kataloge, možete kontaktirati vaše dobavljače da vam ih pošalju ukoliko ih imaju. Najčešće se radi o katalozima u .PDF formatu. Kod kataloga treba pripaziti da njihova veličina ne prelazi preko 20-ak MB jer mnogi ne žele čekati cijelu vječnost dok preuzmu katalog. Velike kataloge bi zato trebalo razdijeliti na nekoliko manjih.

Svi sadržaji na vašoj web stranici trebaju biti prilagođeni posjetiteljima, što će rezultirati i boljim rangiranjem na web pretraživačima. Sadržaj predstavlja ključni element svake web stranice jer igra ključnu ulogu u komunikaciji s vašom publikom, SEO optimizaciji, upravljanju društvenim medijima, izgradnji brenda, povećanju prodaje i konverzija.

Kvalitetan sadržaj može značajno unaprijediti vašu vidljivost na mreži, reputaciju i prihod, dok loš sadržaj može imati negativne posljedice po vašu web stranicu i poslovanje.

Naša agencija specijalizirana je za izradu visokokvalitetnih web stranica koje su prilagođene potrebama naših klijenata. Za više informacija o našim uslugama i cijenama izrade web stranica, posjetite našu web stranicu na ovdje. Rado ćemo vam pomoći ostvariti vašu online prisutnost i unaprijediti vaše poslovanje.