Ukoliko se spremate na izradu vaše prve web stranice ili planirate redizajn postojeće važno je odabrati pravu platformu za nju. Prilikom odabira potrebno je odgovoriti na pitanja: Koja je vaša ciljana skupina i što želite da oni postignu na vašoj web stranici? Koje ciljeve treba ostvariti? Tko će upravljati sadržajem?

Kao tvrtka čije se projekti baziraju upravo na WordPress platformi očito smo pristrani, no rado ćemo objasniti zašto volimo WordPress i zašto smatramo da je idealna platforma za mnoge tvrtke ili pojedince.

Što je WordPress?

WordPress je besplatni sustav otvorenog koda temeljen na PHP-u i MySQL-u. Što to vama znači? Vaša web stranica se radi na platformi s korisničkim sučeljem koje je jednostavno za korištenje i pomaže pojedincima ili timovima da stvaraju i upravljaju sadržajem. Nadzorna ploča WordPressa je jednostavna za savladavanje, čak i za početnike. Također, većina web agencija može raditi na WordPress stranicama, pa uvijek možete pronaći izvođača ili agenciju za održavanje ili redizajn.

Zašto odabrati WordPress?

Stvoren za sadržaj

Jedna od najvećih prednosti WordPressa je što je doslovno stvoren za sadržaj. Ako želite stvarati privlačan sadržaj WordPress je tu za vas. Putem jednostavnog sučelja možete obavljati sljedeće zadatke:

 • stvaranje novog sadržaja
 • uređivanje sadržaja radi ispravljanja pravopisa, gramatike, čitljivosti i SEO-a
 • stiliziranje sadržaja za optimalno korisničko iskustvo
 •  objavljivanje i dijeljenje
 • ažuriranje, prilagođavanje i uklanjanje sadržaja
 • SEO optimizaciju

Jednostavan za korištenje

WordPress ne zahtjeva napredno tehničko znanje da bi ga koristili. On omogućava ljudima s različitim razinama računalnih vještina da unose, mijenjaju ili brišu sadržaj. Kako podržava različite uloge možete kontrolirati tko može dodavati ili uređivati sadržaj na postojećoj stranici, a tko može dodavati nove stranice ili ih brisati.

Prilagodljive mogućnosti

WordPress je poput Lego kockica – jedina granica je vaša mašta. Iako možete kupiti već izrađene teme, najbolji način da osigurate unikatnost vašeg brenda je dizajn stranice po mjeri. To je jedna od najvećih prednosti ove platforme – da se prilagodi vašim specifikacijama.

Mi vam možemo napraviti i prilagođene predloške kako bi naši klijenti mogli nakon pokretanja web stranice jednostavno dodavati nove stranice, a da se dizajn novih stranica podudara s ostalima.

Dodaci ili plugini

Kao što na vašem pametnom telefonu aplikacije poboljšavaju njegovu učinkovitosti, tako i dodaci poboljšavaju WordPress web stranice. Trenutno postoji preko 50 000 dodataka za poboljšanje funkcionalnosti.

Kroz dodatke, WordPress vam nudi veliku pomoć u poboljšanju vaše pozicije u pretraživanju. S besplatnim dodatkom Yoast SEO, možete napraviti mnoge stvari kako biste unaprijedili SEO na vašoj web lokaciji, uključujući:

 • Pregled kako će se sadržaj prikazati u rezultatima pretraživanja
 • Pregled SEO ocjene sadržaja
 • Preporuke za poboljšanje SEO-a
 • Stvaranje prilagođenih SEO postavki za stranice, objave i medije
 • Generiranje XML sitemape
 • Upravljanje preusmjeravanjem

Prilagodljiv dizajn prilagođen mobilnim uređajima

Mobilna pristupačnost postaje sve važnija svake godine, s Googleovim algoritmom koji daje prednost sadržaju se brzo učitava na mobilnim uređajima.

Sve poslovne web stranice trebaju imati responzivan dizajn optimzirian za sve vrste zaslona, inače riskirate da vas konkurencija prestigne. WordPress je fleksibilan i prilagođen budućnosti, omogućavajući izradu web stranice koja će se prilagoditi svakom trenutno dostupnom ili budućem uređaju.

Ovo su samo neki od razloga za odabir WordPressa za vašu web stranicu, ali postoje i brojne druge prednosti korištenja ove sjajne platforme.
Imate pitanja? Rado bismo porazgovarali! Kontaktirajte nas u bilo koje vrijeme.