Same posjete na web stranicu i nemaju previše smisla ukoliko posjetitelj ne poduzme nekakvu radnju.  Konverzije mogu imati razne oblike – kupnja, prijava na newsletter ili ispunjavanje kontaktnog obrasca.

No, kako možete potaknuti više posjetitelja na konverziju?

Što su konverzije na web stranici?

Konverzije na web stranici odnose se na željene radnje koje želite da posjetitelji poduzmu na vašoj web stranici. Te radnje se mogu razlikovati ovisno o vašim poslovnim ciljevima. Konverzije mogu uključivati ​​kupnju, pretplatu na newsletter, traženje ponude ili digitalni download.

Zašto su konverzije važne?

Konverzije su ključ vašeg poslovanja na webu i izravno utječu na vaš prihode i rast. Visoka stopa konverzije znači da značajan dio posjetitelja vaše web stranice poduzima željene radnje, što može dovesti do povećanih prodaja i prihoda.

Analiza vaših trenutnih stopa konverzije

Prije nego što možete poboljšati svoje stope konverzije, morate znati gdje se nalazite. Provedite temeljitu analizu vaših trenutnih stopa konverzije za različite radnje na vašoj web stranici. Identificirajte koje stranice i elementi dobro izvršavaju i koji trebaju poboljšanje.

Identificiranje prepreka konverziji

Nakon što ste identificirali svoje stope konverzije, pronađite bilo kakve prepreke ili zapreke koje mogu spriječiti posjetitelje da konvertiraju. To mogu biti zbunjujuća navigacija, sporost učitavanja stranica ili nejasni pozivi na akciju (CTA)

Optimizacija navigacije na web stranici

Intuitivan i korisniku prijateljski navigacijski izbornik ključan je za vođenje posjetitelja do informacija ili proizvoda koje traže. Pazite da je navigacija na vašoj web stranici jasna i lako razumljiva. Koristite opisne oznake za stavke u izborniku i razmislite o uvođenju funkcije pretrage radi dodatne praktičnosti.

Poboljšanje brzine učitavanja stranica

Perfomanse web stranice

Brzina web stranice ključan je faktor u korisničkom iskustvu i stopama konverzije. Sporo učitavanje stranica može rezultirati visokim stopama napuštanja stranice i napuštenim košaricama za kupnju. Optimizirajte brzinu vaše web stranice komprimiranjem slika, korištenjem keširanja preglednika i minimiziranjem HTTP zahtjeva.

Izrada privlačnih sadržaja

Vaši naslovi često su prva stvar koju posjetitelji vide, stoga moraju privući pažnju i prenositi vrijednost vašeg sadržaja. Izrađujte privlačne naslove koji su jasni, sažeti i relevantni za potrebe ili interese posjetitelja.

Pisanje blogova

Blog je učinkovit način pružanja vrijednih informacija svojoj publici, koji ističe i vašu stručnost. Kreirajte informativne i angažirajuće blog članke koje obrađuju česta pitanja ili zanimljive teme u vašoj industriji.

Dizajniranje upečatljivih CTA

Pozivi na akciju (CTA) ključni su za vođenje posjetitelja prema konverziji. Dizajnirajte vizualno privlačne CTA-ove koji se ističu na vašoj web stranici. Koristite kontrastne boje i jasan jezik kako biste vaše CTA-ove učinili neodoljivima i potakli posjetitelje da ih kliknu.

Jezik koji koristite u svojim CTA-ovima može značajno utjecati na njihovu učinkovitost. Koristite upečatljive riječi i fraze koje potiču na akciju, poput „Počnite“, „Zatraži ponudu“ ili „Pretplatite se sada“

Prikazivanje iskustava korisnika

Pozitivne recenzije i svjedočanstva zadovoljnih korisnika mogu izgraditi povjerenje i vjerodostojnost. Istaknite ova svjedočanstva istaknuto na svojoj web stranici, posebno na stranicama proizvoda i ciljnim stranicama.

Prikazivanje oznaka povjerenja

Oznake povjerenja, kao što su sigurnosni pečati i industrijske certifikacije, osiguravaju posjetiteljima da su njihovi podaci sigurni i da je vaše poslovanje pouzdano. Istaknite ove oznake povjerenja, posebno tijekom procesa naplate ili rezervacije.

Prilagodba sadržaja prema korisničkim preferencijama

Personalizacija uključuje dostavljanje sadržaja i preporuka proizvoda temeljenih na ponašanju i preferencijama korisnika. Koristite podatke i analize kako biste stvorili personalizirana iskustva koja se sviđaju vašoj publici.

Upotreba dinamičkog sadržaja

Dinamički sadržaj prilagođava se ponašanju posjetitelja i može se mijenjati u stvarnom vremenu. Implementirajte elemente dinamičkog sadržaja, poput personaliziranih preporuka proizvoda ili ponuda temeljenih na lokaciji, kako biste poboljšali korisničko iskustvo.

A/B testiranje i optimizacija

A/B testiranje uključuje usporedbu dvije verzije web stranice ili elementa kako biste utvrdili koja ima bolje performanse u smislu konverzija. Redovito provodite A/B testove kako biste poboljšali svoju web stranicu i optimizirali je za veće stope konverzije.

Optimizacija web stranice je kontinuiran proces. Neprestano testirajte i usavršavajte elemente svoje web stranice, poput naslova, slika i CTA-ova, kako biste identificirali i primijenili poboljšanja.

Optimizacija za mobilne uređaje

S rastućom upotrebom mobilnih uređaja, ključno je osigurati da je vaša web stranica prilagođena mobilnim uređajima. Googleovo mobile first indeksiranje prioritetizira mobilno optimizirane web stranice u rezultatima pretrage.

Osiguranje mobile-friendy dizajna

Optimizirajte dizajn vaše web stranice za mobilne korisnike koristeći principe responizvnog dizajna. Osigurajte da su svi sadržaji i funkcije dostupni i funkcionalni na manjim ekranima.

Izgradnja newslettera

E-mail marketing i dalje je moćan alat za njegovanje potencijalnih klijenata i poticanje konverzija. Izgradite i segmentirajte svoju listu pretplatnika na e-mail kako biste dostavili ciljane i relevantne sadržaje.

Izradite privlačne kampanje putem maila koje pružaju vrijednost vašim pretplatnicima. Koristite personalizirane naslove i sadržaj kako biste angažirali primatelje i potaknuli ih na akciju.

Korištenje Google Analytics-a

Google Analytics pruža vrijedne uvide u ponašanje posjetitelja na vašoj web stranici. Koristite ga kako biste pratili put korisnika kroz web lokaciju, identificirali točke napuštanja i donosili odluke utemeljene na podacima kako biste poboljšali konverzije.

Transparentne cijene i politike

Budite transparentni o svojim cijenama, politikama povrata i troškovima dostave. Jasna i iskrena komunikacija gradi povjerenje potencijalnih kupaca.

Uspostavljanje autoriteta u vašoj niši

Pozicionirajte svoj brend kao autoritet u svojoj industriji. Dijelite znanje, uvide u industriju i sadržaj o vodstvu kako biste uspostavili vjerodostojnost i povjerenje.

Smanjenje napuštanja košarice

Napuštanje košarice čest je izazov za web stranice e-trgovine. Pojednostavite postupak naplate minimiziranjem koraka i opcijom da i gosti mogu naručiti proizvode ili usluge.

Dopuštanje gostu da izvrši naplatu eliminira potrebu za stvaranjem računa, smanjujući trenje u postupku konverzije. Olakšajte korisnicima da brzo završe svoju kupnju.

Zaključak

Poboljšanje konverzija na web stranici trajan je proces koji zahtijeva kontinuirano praćenje i optimizaciju. Razumijevanjem svoje publike, analizom podataka i primjenom strategija navedenih u ovom članku, možete značajno poboljšati stope konverzije na svojoj web stranici i konačno ostvariti svoje poslovne ciljeve.